Kitchen Jani blogja - CLOSED

hébekorba vélemények filmrű, képregényrű, néha csak ömlengés vagy az se, sírás-rívás, saját melók mutiba, linkajánlók, elolvadás, fasza képek mindenki örüljön

Fotóm
Név:
Lakhely: közel a Blahához, Hungary

illustrator, storyboard / comic artist & animator

2007. 09. 21.

new school

Meghökkenve tapasztaltam, hogy megváltozott kedvenc pestiestünk layout-ja (remélem, ez a jó szó rá, ha nem, jöhet egy szaki és kijavíthat). A hökkenést nem a változás ténye okozta, annak általában örülni szoktam, ha jónak tartom az irányt. Eddig a pestiestet jellemezte egyfajta visszafogott vagányság, amolyan "punkos elegancia". És eredetinek hatott (mindamellett, hogy tulajdonképpen nem más, mint egy vastag reklámújság, de ugyanakkor az egyik leghasznosabb program-infóforrás és még jó cikkek is találhatók benne, pl. a filmes rovatban). Ezzel szemben az új külcsín határozott visszalépés, se nem fiatalos, se nem vagány, tökéletesen semmilyen, sőt, szerintem tördelési, tipográfiai kívánnivalókat is hagy maga után (mondom ezt féllaikusként, de attól még ízlésem lehet). Olyan, mint egy mostanában a mozikba kerülő film címe: superbad.

Helsinki-visszhang, avagy ha nincs minibotrány, nincs csoki

Futaki spirálmester úr, az egyszemélyes Örök Rebel Commando helSinkis képére dühből-viccből ráapplikált kotonjait "diplomátlan" (index-idézet, ezt fontosnak tartották megjegyezni) kurátorkisasszony Zsigó Bianka eltávolította, ilyen-olyan, mondvacsinált cenzúra-okokból és most megy a nagy botránykodás, állóvíz-felkavarás, HŰŰŰ jogtiprás történt!! ...jellemző, hogy amúgy kurvára nem is írnának semmit az eseményről, max. valami lábjegyzetben. látogassatok csak el az MKA-blogra. hehe, megy a csűrcsavar, ki, mikor, hol, mit, és hogy van-e joga hozzá... szerintem van, hisz ő intézte nekünk az egészet, kb azt is megtehette volna, ha valami nem tetszik neki, akkor egyszerűen azt mondja, kösz, nem. persze a tisztesség úgy kívánná, hogy ha belenyúlkál valaki melójába, előtte legalább kérdezzen rá. istenem, mik vannak... bezzeg arról, hogy múltkor átvágtak fél forinttal a' ábécébe', arról senki nem beszél, bázé!

2007. 09. 20.

Szuperman-paródia















Avagy ismét beköszönt a múlt: ezt a paródiát vagy 2 éve kezdtem el, hogy valaha is folytatom-e, az rejtély. Mindenesetre, ami eddig született, azt most közkinccsé teszem. Szerintem jó kis baromkodás, olyasféle, mint amilyen pl. a jó öreg, klasszikus Dallas-szinkronparódiák voltak (amelyeket szigorúan ajánlok, én könnyesre röhögtem magam rajtuk)...

2007. 09. 19.

F G : e v o l u t i o n

Avagy hogy lett egy dagilány-szuperhősből Dagi Lány Szuperhős


















Címkék:

video-post 2, avagy a lemaradt KAFF ID



Ola! Ez az a bizonyos ID, amit anno a kaffosok előzékenyen nem játszottak le a fesztivál ideje alatt. Vázson miéht? - tette fel a költői kérdést Mátyás, mely, mint pusztába kiáltott szó enyészett el a sűrű semmiben... Bár ez a "miért" nem is annyira fontos (lásd a korábbi postot a Kaff szakmai stb. érvényességéről). Pedig kíváncsi lettem volna, ahogy páran a nézők közül elkezdenek "nyányányá"-zni, miután ezt látták:) (a suliban volt rá példa, gerappa-szindróma kb.)... Így csak én anyá-nyá-nyázok itt, hehe

Címkék:

Elmélkedés: igen, most elmélkedés jön. Arról, hogy az ember youtube-ol, meg wiw-el, meg blogol, meg e-mail-ezik, meg msn-ezik, meg ki tudja még mi, és órákat tölt el egy doboz előtt, amibe csak bámul és elvileg az egész világ előtte van, és valóban nagyon sok mindent lehet ott találni és nagyon gyorsan áramolnak az infókák, ez az előnye. A hátránya meg, hogy mindez fejben zajlik, abszolút passzív vagy, mármint csak ülsz a seggeden és hiába vagy ott 100 helyen, mégsem vagy sehol, szóval ki kéne menni. A levegőre. Kicsit többet. Üzenet vége, valószínű ezzel sokan ugyanígy tisztában vannak, csak nekem mostanában lett tele (alig több, mint fél éve van nálam internet)... Kezdem úgy érezni, mintha rá lennék kötve a gépre, mint valami tartozék. Popper Péter írja egyik könyvében, hogy az ember a telefonnal, internettel, TV-álvalóságokkal stb. be tud biztosítani magának egy mintha-életet, mintha-kapcsolatokkal (népbetegség), hát az meg kell a fenének.

Kedves Rajongóim, vagyis akik idelátogatnak, vagyis kedves Miki:)! Nemsoká átfazonírozom ezt a blogot, hogy itt is lehessen szavazgatni, meg zenét hallgatni, meg belinkelni, meg a csomó szép kis huncutságok itt is meglegyenek, mert a tieitek annyira szépek. Persze majd segíthetnél...
Amúgy kb. ikrek vagyunk, vagy mi, néztem a blogodat, te is postoltál egy finnest, kb. ugyanakkor, kb. ugyanazokkal a képekkel, kísérteteties (lúdbőrözök itt).

- - -

Addig is, belinkelek egy videót legott, sajátomat, tolom itt is, ott is, wiw-en, youtube-on, mindenhol, hátha megnézi valakik (ha már a Holdudvaros móka elmaradt).
Szóval FAT GIRL PREMIER !!! megkésve bár, de...






Amúgy az Art 7 Stúdióban eltöltött nyári gyakorlat során készült, a zenéjét pedig haverom, Cs. Feri szerezte. Megbeszéltük, hogy a zenével próbálja meg lekövetni az összes mozgást, kilőve bárminemű zörejezést. Az eredmény nem lett rossz, elég zenei és a lekövetés is sikerült, csak a hangzással van bajom: olyan tipikus gagyi-szintis-magyar-rajzfilmzene íze lett. Ettől függetlenül ez van, ill. ez lett. Egyétek, vegyétek, szeressétek, reakciózzatok

2007. 09. 17.

arc 8

Az utolsó pillanatban felkerekedtem és megnéztem az idei arc-kiállítást. Mindig is tetszett és tetszik most is ez a kezdeményezés, mindig szeretnék rá pályázni is, de vagy ötlet nincs, ill. lustaság van, vagy mindig pont kicsúszom a határidőből. Tavaly pályáztam először (és idáig egyetlenszer), persze utolsó pillanatos volt, persze nem is válogattak be, majd máskor tán másképpen lesz (...). Mellékelem, mit hoztam össze tavaly: a TV-ről szól, az abból ömlő kártékony hülyeségről és hogy Ájsztin megteremtette nekünk a távirányítót, és azon is a mute ill. az on/off gombokat... Én általában ezek segítségével védekezem a süketítő-butító reklámok ellen, már amikor TV-zek, ami egyre ritkább mostanában.
Maga a kiállítás milyen is volt most: szerepelt 1-2 igénytelenebb plakát, ami max gondolatiság tekintetében működött, de külcsínben messze alulmaradt (pl. az ungarische vízpart, tele pet palackokkal, szép és vicces ötlet, de ilyen fos dizájn még a Blikkben sincs). De zömmel elég jópofa volt a kínálat, pl. a tavaly őszi MagyarTV-attak sajátos utózöngéje Tesz-vesz város stílusban vagy egy I love BKV plakát, amit teleragasztottak bérletekkel, nem tudtam kitalálni, miért - a nép véleményt nyílvánított volna?, mindenesetre tetszett. A jó öreg Gyurcs.-Orb. páros is kapott a fejére...
Plusz extraként deszkalapokból tákolt állatszobrok, illetve különböző módon átfazonírozott (kitapétázott, pottyantós budivá ill. melegházzá átalakított) telefonfülkék színesítették a képet. Ismét voltak videók, animációk is, de kb. 75%-uk iszonyat gyenge volt... Vagy a jókat nem válogatták volna be? Nem tudom... De az MTV-spotok elég ratyik lettek. 1-2 fazon szerepelt a sulinkból is, kb az ő melóik voltak a legvállalhatóbbak (ez jó reklám lehet a MOMÉnak). És külön rosszpont, hogy a vetítés alatt végig ment a reklámterror (szponzorok, oké, de ez így elég álságos).
Az arc-brigádnak azért grat és kézfogás, jó, hogy ez el van játszva minden évben, tartsák meg ezt a szokást (plusz külön ajánlom olvasásra a kis pestiestes füzetkében Babarczy Eszter bevezetőjét).

Finn debüt (folytatás)



Megjöttek hát a kiállítás képei... Az enyém valami fura helyen van, nem is igazán tudom belőni, hova tehették, ill. hol van a többihez képest, no de sebaj! Helsinkiii!
(a képek amúgy a kArton honlapjáról származnak)

2007. 09. 13.

Jóarc: Jorge Arévalo



Zsírjó grafikákat készít Jorge úr, főleg portrékat, vektor-minimál, elég merészen torzít, mindig jól eltalálva a lényeget, szerethető, szeretem is, és eléggé trendimenő, ami meg nem baj. Lazán küldi, a vérében van, hö. Egy ilyen szintet jó lenne elérni

Címkék: , ,

Finn debüt

Legalábbis valami olyasmi... Bizonyos ZsB from kArton intézett pár honi képregényesnek kiállítási lehetőséget Helsinkibe (ejtsd: HelSinki) az ottani szokásos éves képregényfesztivál idei alkalmából,-ra,-nak. Köszi neki, mit tesz Ájsztin, én is közibük kerültem. Kaptunk egy IKEA-keretet (nekik szívesen csinálok itt reklámot, ill. ki ne csinálna, az IKEA-reklámok amúgy is eleve jók, meg úgy általában az egész IKEÁval szimpatizálok, úgyhogy IKEA!IKEA!IKEA!:))....ööö), szóval ezt a bizonyos keretet kellett valahogy kidekorálni, ne csak úgy magukban árválkodjanak a printek szárazon. Én körbematricáztam különböző, a "Sárga parókás nő"-ből származó képekkel, az eredmény egy kép, keret eredmény, ott van fent. És mivel külföld, all of the stuff is in English. Alatta meg Guta in English vol.02., ami pedig, egy szintén a Helsinki-trip alkalmából készült, ekszkluzív-nak szánt-szerű angol nyelvű Eduhápban kapott helyet, nem kis örömömre, hogy erősítse az ungárnok kvázi teperését finn fődön. Most már van két angol nyelvű saját képregényem, alleluja, köszönet a fordításokért a fordítóknak (vol.01: Adam Devai und vol.02: Tony Bayer, i think..). Remélem, lesz néhány arra kószáló finn és tényleg látva lesznek a képeink. Az "egy kiállítás képei"-ről készített képeket ZsB ígérte, ha majd küld, én postolok, 'tállat.

Címkék:

Bruce


Az Eduháp magazin legújabb számában (no. 9) szerepel pár illusztrációm, pl. a mellékelt Bruce Williszes... A legalsó kép a végeredmény, a fölötte lévő firkarengeteg pedig az összes szkeccs, amin keresztül végül eljutottam a "dobogóshoz", ill. Bruce papa karakteréhez, amit elég nehezemre esett jól elkapni, végül valamelyest sikerült.

Címkék:

Pestképek