Kitchen Jani blogja - CLOSED

hébekorba vélemények filmrű, képregényrű, néha csak ömlengés vagy az se, sírás-rívás, saját melók mutiba, linkajánlók, elolvadás, fasza képek mindenki örüljön

Fotóm
Név:
Lakhely: közel a Blahához, Hungary

illustrator, storyboard / comic artist & animator

2007. 09. 17.

arc 8

Az utolsó pillanatban felkerekedtem és megnéztem az idei arc-kiállítást. Mindig is tetszett és tetszik most is ez a kezdeményezés, mindig szeretnék rá pályázni is, de vagy ötlet nincs, ill. lustaság van, vagy mindig pont kicsúszom a határidőből. Tavaly pályáztam először (és idáig egyetlenszer), persze utolsó pillanatos volt, persze nem is válogattak be, majd máskor tán másképpen lesz (...). Mellékelem, mit hoztam össze tavaly: a TV-ről szól, az abból ömlő kártékony hülyeségről és hogy Ájsztin megteremtette nekünk a távirányítót, és azon is a mute ill. az on/off gombokat... Én általában ezek segítségével védekezem a süketítő-butító reklámok ellen, már amikor TV-zek, ami egyre ritkább mostanában.
Maga a kiállítás milyen is volt most: szerepelt 1-2 igénytelenebb plakát, ami max gondolatiság tekintetében működött, de külcsínben messze alulmaradt (pl. az ungarische vízpart, tele pet palackokkal, szép és vicces ötlet, de ilyen fos dizájn még a Blikkben sincs). De zömmel elég jópofa volt a kínálat, pl. a tavaly őszi MagyarTV-attak sajátos utózöngéje Tesz-vesz város stílusban vagy egy I love BKV plakát, amit teleragasztottak bérletekkel, nem tudtam kitalálni, miért - a nép véleményt nyílvánított volna?, mindenesetre tetszett. A jó öreg Gyurcs.-Orb. páros is kapott a fejére...
Plusz extraként deszkalapokból tákolt állatszobrok, illetve különböző módon átfazonírozott (kitapétázott, pottyantós budivá ill. melegházzá átalakított) telefonfülkék színesítették a képet. Ismét voltak videók, animációk is, de kb. 75%-uk iszonyat gyenge volt... Vagy a jókat nem válogatták volna be? Nem tudom... De az MTV-spotok elég ratyik lettek. 1-2 fazon szerepelt a sulinkból is, kb az ő melóik voltak a legvállalhatóbbak (ez jó reklám lehet a MOMÉnak). És külön rosszpont, hogy a vetítés alatt végig ment a reklámterror (szponzorok, oké, de ez így elég álságos).
Az arc-brigádnak azért grat és kézfogás, jó, hogy ez el van játszva minden évben, tartsák meg ezt a szokást (plusz külön ajánlom olvasásra a kis pestiestes füzetkében Babarczy Eszter bevezetőjét).

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal