Kitchen Jani blogja - CLOSED

hébekorba vélemények filmrű, képregényrű, néha csak ömlengés vagy az se, sírás-rívás, saját melók mutiba, linkajánlók, elolvadás, fasza képek mindenki örüljön

Fotóm
Név:
Lakhely: közel a Blahához, Hungary

illustrator, storyboard / comic artist & animator

2007. 04. 30.

kep nelkül

Le "viktorjugend"-eztek! azta.... nem hittem volna, hogy ezt is megkapom:)
irtam egy artatlan kommentet az origora, erre egy bizonyos blaz a pofamba küldi, de gondolkodas nelkül... Ezek a formak azonnal ugranak, ha valaki csak kiejti a szajan a "nemzet", vagy "nemzetiseg" szot... Kis hazam, ugy hianyzol, hianyzik am a sokezer hülye, akik boldogitjak a mindennapjaimat:(

2007. 04. 28.

àllofogadàs, zavargàsok

Voltunk a tallinni modern muzeumban (KUMU), ahol egy mobiltelefonnal keszitett rovidfilmet vetitettek. Kulon erdekesseg, hogy az eloadast elo zene kiserte, amolyan modern dzsesszfeleseg, erdekes volt... Utana persze allofogadas vart minket, kaja minden mennyisegben. Ezek mindig olyan faszak tudnak lenni, ingyen kaja, pia, todul a sok sznob a vajuhoz...
Finom kajak voltak, es egy kulon erdekesseg, amit meg sehol sem lattam, a tanyer oldalan egy muanyag tarto a poharnak, hmm... Nem tul elegans, de praktikus, ez lathato a fenti kepen.
Aztan az este egy hazibuliban folytatodott. Atlagos Erasmus hazibuli...

Vegul hazamentunk a koliba, es megtapasztaltunk valamicsket a 2 napja zajlo tallinni zavargasokbol is. Betort kirakatok, rendorok hadai (lasd kep)... hasonlo helyzet kb mint otthon volt, csak itt az oroszok zuznak, fujnak az esztekre, mert azok eltavolitottak egy orosz emlekmuvet es ez szerintuk gyalazat stb.

Remelem, nem fog komolyabbra fordulni a dolog, bar egy fiatal orosz srac mar meghalt, de hogy hogyan, miert, azt homaly fedi... ugyanis az oroszok vandalkodnak, tehat nem hiszem, hogy az esztek oltek volna meg. A rendorok pedig... allitolag a sracot leszurtak, es nem hiszem, hogy a rendorok szurkalnanak... Nem lehet tudni, a hirekbol nem sok minden derul ki errol.

Címkék: ,

2007. 04. 27.

esakkormar egy NINE INCH NAIL-post is...

...ha mar egyszer zsönnek a szigetre, ami iden meg baszottdragabb, mint eddig, dehat ugye ezt a fesztivalt kb. mar csak a külföldieknek szervezik, akiknek 50-60 ropi egy hetre nem tetel (söt, ök meg az ideutat is kicsengetik, hm), na joo, neem, aranyozs sziget, aranyozs, olcso sziget, olcso.
Szoval klip-, illetve jutub-ajanlo rovatunk ujabb dzsöndzsszeme egy NIN-szong klipje (amit magam is csak tegnap lattam elöször:)).
Kesz zenebutik van mar itt, bakker

Címkék:

ööö... Rage Against The Machine, hoppla!

A regi idök emlekere nyomok egy Rage-postot... Mar feloszlottak egy ideje, de en meg most is birom öket. A legjobb albumuk szerintem az Evil Empire, az egyik kedvenc lemezem. Nagyon sulyos, sötet temak, belassulasok, fokozas, koszos hangok, recsegö gitar, mmm... Erdemes megnezni/hallgatni ezt a koncertfelvetelt.

Címkék:

ööö... Jon Burgerman

Na igen. Street art, miegymas. Eleg hires a dzsonigyerek, jok is a firkai helyenkent

Címkék:

megis, valami van... feldereng a multbol


Na, megis talaltam valamit, ami egy MKA-s es egy fesztivalvendeg közös meloja... igaz, ez nem comic speech, de az elv hasonlo, vagyis az adogatas elve... Valami 10 eves sraccal (aki SZK) keszitettük, a legelsö Magyar Kepregenyfesztivalon, a cim önmagaert beszel. Erdekes lett, na. A 2. reszben maga Violator is feltünik, ugyhogy spawnosok, lehet örülni (a kissrac spawnos volt, nem sokkal ezutan egy Violator-rajzot kellett kopiznom neki, azt nem fogom feltölteni ide)

Címkék:

comic speech, zograf

A "comic speech" kb az MKA talalmanya, amolyan spontan kepregenyes parbeszed, bar nem minden esetben. Az elöregyartott blank panelekbe, buborekokba barki, akinek kedve van, rajzolhat, irhat, ez az elöregyartottsag egyszerre manko es nehezites is... Ez szerintem mindenkinek kihivas, mennyire kepes kreativan megoldani ezt a feladatot. Akkor valik parbeszedde, amikor több alkoto kesziti egyszerre a kepregenyt, egymasnak adogatva, amig a vegere nem ernek. Altalaban erdekes dolgok születnek, persze eleg nagy a hibaszazalek, de ez megbocsathato, hiszen az egesz amolyan workshop-, vagy szakkör jellegü. Kepregenyes rendezvenyeken altalaban ez fedi le az un. "kepregenyiskolat" amit az MKA csinal, gyakorlatilag gyerekek szineznek, ill. egy-ket idösebb is rajzol az ovobacsinak odarendelt MKA-sok mellett. Azt hiszem, arra meg nem volt pelda, hogy egy MKA-s es egy vendeg egyszerre keszitett volna ilyet...
A mellekelt oldalt magam követtem el, am az utolso kepkockaba maga Zograf rajzolt, ettöl extra. Nem egy nagy horderejü törtenet, meg kell hagyni, tölem ritkan születik hasznalhato eredmeny, ellenben Frizzoli ebben is brilliroz, mint rendesen:) Ha majd egyszer lesz comic speech-honlap, barki meglassa:)!!
Az elnevezes amugy tölem szarmazik, spontanul született egy TV-s felvetel soran, de aztan rajöttem, hogy a "speech" szo hibasan van hasznalva, mert bar "beszed"-et jelent, de nem parbeszedet, ennyi erövel barmelyik kepregeny comic speech, hiszen "beszel" hozzank, az olvasokhoz, a sajat, vagyis a kepregeny nyelven... Szoval ez a nagy helyzet, de asszem, ez mar nem fog megvaltozni, igy epült be a köztudatba (ami kb. 500 embert takar:)...).

2007. 04. 25.

LAMB

Lamb-fanok (?), YouTube-ajanlo következik! Kezdd ezzel, aztan folytasd a Softly-val es a Gorecki-vel, szepen le leszel csillapitva egy fel napra:). De a Gabriel-t hagyd ki, az nem olyan jo, csak rontja a kepet (kb. tipikus slager, amolyan csalodas-fele...)!
Enjoy the feelings...

pictoplasma-post

Megvettem eletem legdragabb könyvet... De asszem, kb megerte. A Pictoplasma Character Encyclopedia full tele van mindenfele friss cuccal... 3D, vektor, firka, varrott babak... Kb. 95%-a iszonyat jo design, nagyon keves a vacak. A honlapon pedig van egy trailer, olyan animaciokkal, hogy leszakitja a fejed.
Plusz a honlapon van egy archivum is, ahol rengeteg egyeb karaktert lehet talalni (uszkve 6500-at). Jo lenne bekerülni, elvileg korabban ez sima ügy lett volna, de most mar tele vannak, olvashato egy level, miszerint sajna mar nincs hely, plusz egy csomo grafikus van "varolistan". Pedig nemelyik figurat nezve a könyvben, ugy erzem, ott lenne a helyem (na jo, a varolistasok is ugy erzik:)...). Föleg, amikor gyengebbeket latok, mert vegülis olyan is van. Söt, a honlapon orszag szerint is csoportositva vannak a designerek, összesen 3 magyar van fenn, es hat nem a legjobbak. Frizzolinak ott lenne a helye köztük, kapasbol, de nincs. El szomorito...
Na de ne keseregjünk, ettöl függetlenül rendkivül jo, hogy mindez letezik!

Címkék: , ,

2007. 04. 23.

Hellboy 2

........ez full bal kezzel keszült.

Címkék: , ,

HÜLYE KACSA


Egy kis reszlet a sketchbook-ombol (meg Tallinnba-menet a repülön rajzoltam. Asszem, a "why do you look.. "-mondat nem is helyes, nyelvtanilag:)...).
Az elsö kep a nyers scan, egyenest a könyvböl, a masik pedig atesett egy kis photoshopos kezelesen...

Címkék: , ,

2007. 04. 22.

My biggest post so far...






































Nos igen... ennyi. Remelem, tetszett. Egy könyvkötö/-dizajnolo workshop kereten belül keszitettem, itt Tallinban. Megelözendö barminemü fikazast, ha lenne, tudom, hogy a sztori nem egy wasistdas, de nem is ez volt a lenyeg, sokkal inkabb a kivitelezes-resze a dolognak - a magam szamara legalabbis elsösorban erröl szolt. Az ertekelö tanar persze jobban örült volna valami eredetibbnek, dehat sajna ez van.
A technika: mindenfele filcek (pl. hungarian ico markerek, stabilo filcek, es ecsetfilc - a markajat nem tudom), a fröccsök festekes kannabol szarmaznak, ill. van nemi tuspaca is, a rasztert pedig Flashben csinaltam. Aztan az egeszet scanneles utan jol összerazod, megkutyulod es mar kesz is! Es nemelyik rajz, ill. betü bal kezzel keszült. A többi pedig... na, hat az titok.

Címkék: , ,

little miss SUNSHINE

Höbörges utan most jöjjön nemi dicserö hang... avagy filmajanlo következik.
Nemtom, otthon megy-e mar, de mindegy. Nezzetek meg a Little Miss Sunshine-t, nagyon aranyos, melegszivü film. Nem teljesen hibatlan, de fontos dolgokrol szol, amiket ha kimondasz, mindenki fintorog, mert elkoptatott szavak: csalad, összetartas, szeretet, elfogadas... Csaladi road movie, folyton rohannak a ven tragacs volkswagen utan, amit minden alkalommal be kell lökni, hogy elinduljon. Aztan egyszercsak önallo eletre kel a duda is:)... Folyton veszekszenek, mindegyiknek van valami defektje, de a vegen persze, hogy minden megoldodik. Miutan megneztem, jo erzesek töltöttek el... A vegen kis betekintest nyerhetünk abba is, hogy milyen is egy gyermek-szepsegverseny. Es nagyokat nezhetünk, hogy uristen, mik vannak a vilagon...

.........nem tudok most erröl reszletesebben irni, lehetne, meg erdemes is, de faradt vagyok en most hozza, meg nem vagyok varroattila. A lenyeg: m e g n e z n i !

Címkék:

2007. 04. 14.

SPARTAAAAAAAAAAAafrancba



300. percnek tünö. tömeny. unalom. semmi uj. hiaba harangoztak be. meghogy emiatt volt erdemes feltalalni a szelesvasznat. ujsagirok, basszus...
a film tök nulla. klisehalom. otvar szineszek. digi-kockahas. a csatajelenetek uncsik... nezd meg a rettenthetetlent. a gyürük urat... vagy a king kongban a dinosaurusos-üldözös reszt... abban van hype. az szekhez szegez.
a 300 cserben hagy.
helyenkent jo... klipes. erdekes. de ilyenböl nagyon keves van benne. talan lehetne belöle vagni egy 10 perces valamit, ami talan jobb lenne ennel a 2 oras valaminel... tömeny nulla... tömeny "minek".
bosszant. hogy kicsit remenykedtem es hiaba. fuck zack snyder. de irigylem, mert egy bena segg, es megis kap egy raklap manit, hogy ilyen filmeket csinaljon, amelyek semmire sem jok.
gladiator... mennyivel jobb. sokkal!
"disz! iz! spartaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!" anyad.
enyhitendö a csalodast, nehanyan viccbe öltek a (gondolom) banatukat, felismerve, hogy a 300 gagyi. köszi nekik.
(vajon milyen lehet a kepregeny? ...ezek utan ovatos vagyok, bar biztos jobb a filmnel, mert ennel meg a szomszedok is jobb)

Címkék: , ,

PC-PUNK

tökjol el lehet ezzel szorakozni, csinalhatsz sajat garazspunkot...

Címkék: ,